"Jos gaat testen voor Dale Coyne"

Roel (jozef444)
Gisteren werd bekend dat Verstappen weer een test in de Champcar series bij HVM Racing zou krijgen. Dit bericht werd in de middag echter weer teruggetrokken. Nu lijkt het er toch op dat Verstappen weer een test krijgt in de Champcars alleen niet bij HVM.

Nadat er navraag was gedaan bij HVM Racing werd daar bevestigd dat Verstappen niet voor ze zou gaan testen. Het team gaat vrijdag alleen een schokbrekertest uitvoeren, en dat wordt gedaan in de thuisbasis van het team in Indianapolis.

Het grote nieuws wat uit dit gesprek met HVM kwam was dat zij hadden gehoord dat Verstappen voor Dale Coyne zou gaan testen. Dat team gaat voor de race op Portland een aantal coureurs uittesten om Oriol Servia te vervangen. Deze vertrok vorige week zonder het team in te lichten naar het Newman/Haas team om daar Bruno Junqueira te vervangen. Junquiera crashte zwaar tijdens de Indianapolis 500 en is een aantal races uitgeschakeld.

Servia kon op deze manier vertrekken bij Dale Coyne Racing omdat hij maar een mondelinge overeenkomst met het team had. Het is nog onbekend of Servia het seizoen bij Newman/Haas uitrijdt, wel is bekend dat hij niet meer welkom is bij Dale Coyne Racing. De teambaas is boos op het gedrag van zijn coureur die vorig jaar nog zijn eerste podiumplaats bij het team behaalde.

Het feit dat Coyne van een andere coureur moest horen dat zijn eerste man op was gestapt en daardoor met een coureur minder moest rijden in Milwaukee, zit de teambaas vooral dwars. Eerst werden als vervangers alleen maar Michael Valiante en Christian Fittipaldi genoemd. Nu kan hier dus de naam van Verstappen als mogelijke kanshebber aan toegevoegd worden.