EK Turnen: Medailles voor Harmes en Wammes

Bram (Chiel-Montagne)
Naast Van Gelder was er vandaag nog meer succes voor de Nederlandse equipe op het EK Turnen in Hongarije. Suzanne Harmes won op het onderdeel vloer zilver en Jeffrey Wammes pakte brons op de sprong.

Harmes legde in Debrecen verrassend beslag op de tweede plaats. De 19-jarige turnster van De Hazenkamp in Nijmegen turnde in de finale van het onderdeel vloer een prima oefening. Ze kreeg van de jury 9,375 punten. Alleen de francaise Isabelle Severino scoorde twee tienden meer dan Harmes.

Logischerwijs was de turnster in haar nopjes met haar prestatie. Vooral omdat ze, al dan niet door lichamelijk ongemak, op eerdere EK's vaak net naast het eremetaal greep. "Dit is de topdag van mijn loopbaan. Ik ben best vaak vierde geworden, dus dit voelt extra goed", aldus een opgetogen Harmes.

Maar er was meer reden tot lachen in het Oranje-kamp, want Jeffrey Wammes behaalde op de sprong het brons. De 18-jarige gymnast van SDS deelde met een gemiddelde van 9,568 punten (9,587/9,550) de derde plaats met de Roemeen Razvan Dorin Selariu. De titel ging naar de Let Jevgeni Sapronenko.

Voor Wammes, die debuteert op het EK, een prima prestatie. De SDS'er was dan ook enigszins beduusd door zijn prima optreden: "Ik besef nog niet helemaal dat ik op het podium sta. Met mijn vierde plaats op de vloer was ik al blij. Dit is helemaal mooi."