Nadal verslaat Federer op RG

Ambrosius
De Spanjaard Rafael Nadal heeft op fantastische wijze de finale van het graveltoernooi van Roland Garros bereikt. Dit deed hij door de nummer één van de wereld, Roger Federer, met 6-3 4-6 6-4 6-3 te verslaan.

In de eerste set begon Nadal meteen sterk, hij brak Federer al in zijn eerste servicegame. Deze set telde in totaal maar liefst zes breaks, waarvan vier van de zijde van Nadal en twee van de Zwitser. Het werd dus een overwinning voor de Spanjaard, met 6-3. In de tweede set kwam Federer beter in de wedstrijd. Hij liep uit tot 5-1, totdat Nadal weer wat beter ging spelen en terugkwam tot 5-4. Maar Federer pakte op zijn eigen service toch de tweede set, waardoor de stand weer gelijk werd.

Op 3-2 in de derde set op de service van Federer speelt Nadal een aantal sterke punten, waardoor hij Federer breekt en 4-2 voorkomt. Federer laat dit niet zomaar glippen en breekt meteen terug en houdt vervolgens zijn eigen service: 4-4. Nadal deed dit ook, waardoor het 5-4 voor de vandaag 19 geworden Spanjaard werd. Hij maakte het de nummmer één van de wereld op zijn service weer moeilijk, zelfs zo moeilijk dat hij een aantal setpoints krijgt. Op het derde setpunt is het na een geweldige rally raak. Dit betekende de 2-1 voorsprong in sets voor Nadal.

In de vierde set schakelde Federer een tandje bij, voor zover dat nog kon, want het niveau van deze partij was erg hoog. Hij pakte een break in de derde game: 2-1. Op 3-2 voor de Zwitser maakt hij een aantal onnodige fouten, waardoor weer gelijk kan maken tot 3-3. Federer gaat minder spelen en klaagt over de invallende duisternis. De umpire overlegt even, maar de hoofdscheidsrechter geeft aan dat er doorgespeeld wordt. Nadal maakte het Federer weer moeilijk en kwam wederom tot een break: 5-3. Nadal kreeg nu de kans om de wedstrijd zelf uit te serveren. Dit liet hij zich niet meer ontglippen en het ongelooflijke werd voor hem de waarheid: op zijn 19e verjaardag Federer verslaan en de finale van Roland Garros bereiken. Daarin speelt Nadal zondag tegen de Argentijn Puerta.