RG: Puerta eerste finalist

Raymond (RayMania)
Mariano Puerta heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Argentijn versloeg in een vijfsetter zijn Russische tegenstander Nikolai Davydenko.

De wedstrijd tussen de twee gravenbijters begon door de regen anderhalf uur later. Puerta kwam als beste uit de startblokken. De Argentijn knokte zich in de eerste set van 2-3 naar 6-3. Hij zag in het vervolg van de partij Davydenko steeds beter in zijn spel komen. De Russische hardhitter sleepte met 7-5 en 6-2 de twee volgende sets in de wacht en leek op weg naar een finaleplek.

Puerta greep in de vierde set echter de laatste kans op de finale en pakte de set met 6-4. Ook in de vijfde en beslissende set kwam Puerta op achterstand. Hij moest een break achterstand (2-4) wegwerken. Bij een stand van 5-4 kreeg Puerta op de service van Davydenko zelfs matchpoints. Hij wist de game te winnen en pakte de set met 6-4.

Mariano Puerta speelt zondag in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale, die tussen Roger Federer en Rafael Nadal gaat.