[Upd]Onrust bij Barcelona

Olga (Nuongirl)
Ondanks dat twee weken geleden de Spaanse titel werd veroverd, heerst er onrust bij Barcelona. Jordi Mones, die verantwoordelijk is voor de medische staf, is opgestapt vanwege het 'autoritaire gedrag' van president Joan Laporta. En ook vice-voorzitter Sandro Rosell zal binnenkort waarschijnlijk zijn biezen pakken.

Zowel Mones als Rosell hekelen de invloed die Johan Cruijff heeft op de voorzitter van de Catalaanse club zonder dat de ex-voetballer deel uitmaakt van het bestuur.

In 2003 werd Laporta president van Barcelona nadat hij had aangekondigd dat hij David Beckham zou gaan aantrekken, maar de Engelsman koos toen voor Real Madrid. Rosell was vervolgens verantwoordelijk voor de komst van Ronaldinho.

Albert Vicens, een andere vice-preses, ontkende dat er bij Barcelona geen plaats is voor gefundeerde kritiek. Donderdag zal er spoedberaad zijn over de ontstane situatie, waarbij alle partijen zijn uitgenodigd.

Update 17:00

De bestuursleden Josep Maria Bartomeu en Sandro Rosell hebben donderdag hun functie neergelegd. "Er is binnen het bestuur geen vertrouwen in elkaar. Er is slechts achterdocht. Je kunt niet langer spreken van een hechte groep," aldus Bartomeu.