Geruchten Sauber-BMW sterker

Wouter (ziggyziggyziggy)
De deal tussen BMW en Sauber is wellicht bijna rond. Eind juni zou de overname van de Zwitserse renstal officieel bekend worden gemaakt. Nick Heidfeld zou als onderdeel van de deal met de motorfabrikant meeverhuizen naar Sauber, waardoor Jenson Button alsnog bij Williams kan gaan rijden. BMW ontkent dat de twee partijen al rond zijn.

Volgens het tijdschrift RaceReport zouden BMW en Sauber al een akkoord hebben gesloten over de overname van de renstal door de motorfabrikant. Met de wisseling van eigendom zou een bedrag gemoeid zijn van 190 miljoen dollar.

BMW-topman Mario Theissen wil echter nog niets bevestigen tegenover de pers: "We zullen onze strategie in juni bespreken. Verwacht niet volgende week al een uitspraak, maar eerder eind juni. We maken momenteel een succesvol seizoen met Williams mee en zijn in gesprek met Sauber over het leveren van motoren in 2006. Ik ga niet over de uiteindelijke beslissing."

Williams, de huidige afnemer van BMW-motoren, zou de Duitsers op de tenen hebben getrapt door een overname van het team door BMW te hebben geweigerd. Volgens de geruchtenmolen zou Williams al in gesprek zijn met Honda voor het volgende seizoen. De Japanse motorleverancier zou ontevreden zijn met BAR na de diskwalificatie en schorsingen van het team in de afgelopen maand. Honda en Williams behaalden in 1987 samen de wereldtitel met Nelson Piquet als coureur.

Het aantrekken van Honda door Williams zou de weg vrijmaken voor Button om over te stappen naar Heidfeld's achtergelaten plaats bij Williams, een verhuizing die al voor dit seizoen stond gepland, maar die werd verhinderd door de FIA wegens nog lopende contracten. Button heeft een clausule in zijn contract met BAR dat hij weg mag bij het team als hij minder dan 75 procent van de punten van de wereldkampioen in 2005 behaalt. De Brit heeft momenteel nog geen punten gescoord, leider Alonso staat op 59 punten.