Kranten rekenen titel Alonso al bijna

Maurice (mbn)
Als je verschillende Europese dagbladen mag geloven dan weten ze al wie dit jaar kampioen wordt. Volgens de kranten heeft Fernando Alonso de titel zo goed als binnen.

Na zeven van de negentien races heeft Alonso een krachtige voorsprong op de concurrentie gepakt. Zo staat de Spanjaard 32 punten voor op Kimi Räikkönen en zelfs 43 punten op Michael Schumacher. Met nog twaalf races te gaan nog geen zekere voorsprong, alhoewel verschillende kranten daar anders over denken.

In Spanje spreekt de sportkrant Marca met zekerheid over een titel die binnen is voor Alonso. En zelfs in Italië denken weten ze te vertellen dat Michael Schumacher het zeker niet wordt. In La gazetta dello sport wordt geschreven: "Er is geen vooruitgang geboekt sinds Monaco. Dat Schumacher Massa niet voorbijkwam vertelt het hele verhaal."

Alonso zelf wacht iets meer af, maar weet wat er moet gebeuren voor een titel: "Als we dit volhouden is het logisch dat we met meer punten zullen eindigen aan het einde van het seizoen. Dit jaar kunnen we het doen."