NBA: Spurs pakken 2-0 voorsprong

Roel (jozef444)
De San Antonio Spurs hebben na wedstrijd één nu ook wedstrijd twee in de Western Conference finale gewonnen. Opnieuw wisten de Suns geen antwoord te geven op het aanvallende spel van de Spurs die uiteindelijk wonnen met 111-108.

Belangrijkste spelers van de avond waren Tim Duncan en Manu Ginobili voor de Spurs. Duncan maakte 30 punten, Ginobili volgde niet ver daarachter met 26 punten. Beide spelers maakten voor het verschil in het vierde en laatste kwart waarin ze aanvallen niet te stoppen waren door de ploeg uit Phoenix.

In het vierde kwart stonden de San Antonio Spurs nog achter, op 2:33 van het einde was de stand 102-100 voor de thuisspelende Suns. Hory maakte echter een drie punter waarna Ginobili volgde met een layup en een rebound. Nadat ook Stoudemire en Duncan nog hadden gescoord stond de stand met 44 seconden op de klokken op 109-104. Door middel van vrije worpen na een defensieve fout kwam de eindstand op 111-108 voor de Spurs.

Wedstrijd drie en vier worden zaterdag en maandag gespeeld in San Antonio, De Spurs hebben daar dit seizoen 43 van de 47 wedstrijden gewonnen.