Sainz mogelijk naar Volkswagen

Roel (jozef444)
Nadat eerder bekend werd dat Carlos Sainz in Turkije voor Citroën gaat rijden, is nu ook bekend geworden dat de Spanjaard dicht bij een contract met Volkswagen is om in een race Touareg te gaan rijden.

Het team van Volkswagen is zich op het moment aan het voorbereiden op de volgende rally raid van het FIA Cross Country Rally World Cup later deze maand in Marokko. Sainz was daar ook aanwezig en niet alleen om even te kijken. Hij wilde wel eens met de Volkswagen rijden om meer verstand van dit type voertuig te krijgen.

Teambaas van VW Motorsport, Kris Nissen: "Carlos is al lang geïnteresseerd in deze tak van sport. We hebben hem de mogelijkheid gegeven om met onze VW Touareg te testen hier in Marokko. Het was een interessante en positieve test."

Het team van Volkswagen heeft nu al drie crews die van start zullen gaan in Dakar 2006 te weten: Saby – Perrin, Kleinschmidt – Pons en Villiers – Thörner. De verwachting is dat de tweevoudig wereldkampioen rally Sainz als vierde rijder aan dit rijtje wordt toegevoegd. Een beslissing wordt na de derde ronde van de FIA World Cup in Marokko verwacht.


De race Touareg in actie tijdens Dakar 2005