Schalken niet in Davis Cup

Roel (jozef444)
Sjeng Schalken liet eerder deze week zijn deelname aan Roland Garros al schieten vanwege een blessure. Vandaag is duidelijk geworden dat hij ook niet zal starten in het Davis Cup duel tegen Slowakije.

De Limburger heeft zich afgemeld bij captain Tjerk Bogstra voor het duel wat van 15-19 juni in Bratislava zal worden gespeeld. De nummer 88 van de wereldranglijst heeft teveel last van zijn achillespees.

Schalken heeft het laatste jaar veel blessureleed gekend. Hij kwam eind vorig jaar terug nadat hij de ziekte van Pfeiffer had gehad, nu heeft hij alweer een nieuwe blessure opgelopen. Schalken: "In Parijs ben ik behandeld door doktoren. Zij hebben tegen me gezegd dat ik door moet blijven trainen om de kuit sterker te laten worden. Hierdoor zal ook de blessurepijn moeten verminderen, maar dat gaat waarschijnlijk een half jaar duren."

Binnen het Davis Cup team is Schalken nog altijd een belangrijke schakel. In maart won hij zijn twee duels tegen Zwitserland, hierdoor lukte het Nederland om door te dringen tot de kwartfinales van de wereldgroep.