McLaren snoert critici mond

Roel (jozef444)
Ron Dennis en het team van McLaren Mercedes hebben met hun prestaties de laatste twee weken veel critici stil gekregen. Dit vanwege de kritiek die het team kreeg omdat men een nieuwe fabriek van enkele honderden miljoenen dollars in Woking had neergezet.

Onder deze critici ook Max Mosley, president van de FIA, die adviseerde de teambaas nog dat hij zijn geld beter kon besteden aan een testbaan zoals Ferrari. Na de twee zeges in Barcelona en Monte Carlo verklaarde Dennis nu dat het nieuwe 'McLaren Technology Centre' zijn vruchten afwerpt.

"Er waren erg veel mensen die alleen maar kritiek leverden. Maar het feit is dat door onze nieuwe fabriek de engineers veel meer mogelijkheden hebben om de auto sneller te maken. Ze kunnen elke mogelijkheid bekijken en proberen, de resultaten zie je nu." aldus een trotse teambaas.

Dennis wilde verder geen vergelijking maken tussen McLaren rijder Kimi Räikkönen en zijn belangrijkste tegenstander, Renault rijder Fernando Alonso. "Het is erg moeilijk om ze met elkaar te vergelijken. Ze rijden in verschillende auto’s dus zoiets kun je pas zien als ze een keer in gelijke wagens tegen elkaar racen."