Bandenproblemen Renault niet schuld Michelin

Roel (jozef444)
De motorsportbaas van Michelin, Pierre Dupasquier, vindt dat de verhoogde slijtage van banden op de Renaults niet de schuld is van Michelin. De Fransman zegt dat het probleem bij het team en de auto ligt, en niet aan zijn banden.

Zowel Fisichella als Alonso hadden het tijdens de race erg zwaar, en hun banden vertoonden een hoge mate van slijtage. "Renault liet allebei hun auto’s binnenkomen tijdens de safety car periode. Hierdoor werden de auto’s veel zwaarder dan eerder was aangenomen met hun strategie. Daardoor kregen de banden het ook veel zwaarder te verduren." aldus Dupasquier.

Het feit dat men voor de band met de harde compound heeft gekozen had niks met de problemen te maken. Dupasquier: "Als er voor de zachte compound was gekozen dan waren er weer andere problemen geweest. Er had gewoon een goede strategie bepaald moeten worden, en dat is niet gebeurd. Ook reden de auto’s te hard aan het begin van de race, wanneer ze het wat rustiger aan hadden gedaan dan was de slijtage mogelijk niet zo groot geweest."

"Alonso en Fisichella hebben niks verkeerd gedaan. Ze hebben het zelfs erg goed gedaan door nog zo goed te rijden met banden die minder grip hadden. Dat is erg knap van ze."