Champcar: Junqueira wint race in Monterrey

Roel (jozef444)
Bruno Junqueira heeft race nummer twee van de Champcar World Series gewonnen op het circuit van Monterrey, Mexico. Het was een race waarin veel ongelukken gebeurden in de 76 ronden. De Braziliaan staat nu met één punt voorsprong op de eerste plaats van het algemeen klassement.

Het was een race onder erg warme omstandigheden. Junqueira: "Het is erg lastig om een race te rijden zonder fouten als de buitentemperatuur zo warm is. Je zag coureurs gewoon fouten maken die ze anders onder normale omstandigheden niet maken. Mijn Lola deed het heel goed en ik ben blij dat ik mijn eerste race van het seizoen heb gewonnen."

Als tweede finishte de rookie Andrew Ranger. De coureur reed pas in zijn tweede Champcar race en wist meteen een tweede plek te scoren. Als derde finishte Alex Tagliani, hij hoopt met deze podiumfinish weer terug naar de top van het veld te komen. Oud Formule 1 coureur Justin Wilson eindigde op de vierde plaats. De jonge Brit deed het al goed tijdens de kwalificaties maar liet zijn auto afslaan tijdens zijn tweede pitstop waardoor hij terugviel naar een vierde plek.

Regerend kampioen Sebastien Bourdais was blij met zijn vijfde plaats nadat hij een aanrijding had met de kampioen van 2003 Paul Tracy. De beide coureurs waren het achteraf niet eens over wie de schuld van het ongeluk had, hierdoor moest Tracy wel opgeven maar Bourdais kon doorrijden en punten pakken.

De kampioen van 2002 en voormalig Toyota F1 rijder Christiano Da Matta werd zesde met zijn PKV Lola. "Onze stops waren erg goed en ik had veel plezier in het inhalen van de auto’s vandaag. Ons team wordt steeds beter maar er is nog veel werk te doen."

De derde race van het seizoen is over twee weken op de oude Milwaukee Mile oval.

Uitslag

plaatsnaamteamtijd
1.B. JunqueiraNewman/Haas2:03:38.021
2.A. RangerMi-Jack Conquest+ 1.375
3.A. TaglianiTeam Australia+ 2.846
4.J. WilsonRuSPORT+ 8.233
5.S. BourdaisNewman/Haas+ 9.161