Financiële tegenslag voor De Graafschap

Olga (Nuongirl)
Voetbalclub De Graafschap is geconfronteerd met een flinke financiële tegenslag. De Achterhoekers zullen op korte termijn een belastingschuld van 900.000 euro moeten betalen.

Een sponsor heeft inmiddels toegezegd dat het 600.000 euro zal gaan voorschieten, maar de club moet de rest van het bedrag zelf ophoesten. Door deze tegenvaller krijgen de fans geen gratis entree in de nacompetitie.

Volgens de voorzitter van de club gaat het om een schuld uit het verleden. Eind jaren negentig kreeg de club uit Doetinchem een boete van 500.000 euro, omdat de fiscus een betalingsconstructie met oud-speler Eric Viscaal niet accepteerde. De vordering verdween echter in een la en is door de vele bestuurs- en managerswisselingen bij de club pas recent boven komen drijven. Door boetes en rente is het bedrag inmiddels opgelopen naar een slordige 900.000 euro.

"We hebben te maken met een erfenis van een ander bestuur", aldus voorzitter Sietze Veen. "Ik had graag alle supporters gratis naar binnen gelaten, maar we kunnen op dit moment helaas niet anders, daar ben ik eerlijk in."