Kritiek uit onverwacht hoek op Schumi

Maurice (mbn)
Ralf Schumacher en Rubens Barrichello vinden dat Michael Schumacher onverantwoorde risico's nam bij zijn inhaalpogingen. Ralf vertelde dat zijn broer zijn hersens had moeten gebruiken.

In de laatste paar rondes deed Michael Schumacher er alles aan om nog wat punten voor het kampioenschap te pakken. Eerst ging hij Rubens Barrichello voorbij, terwijl die vond dat Schumacher daar al te veel risico nam.

Barrichello zei na de race: "Een wereldkampioen zoals hem moet dergelijke acties niet ondernemen. We zouden beiden uit de race hebben kunnen liggen. Ik zou die actie niet hebben gedaan." Michael Schumacher zag niks verkeerds in die actie: "We zijn hier om te racen en ik denk niet dat ik teveel risico nam met die actie."

Nog bozer dan Barrichello was Ralf Schumacher op zijn broer. Volgens hem zette zijn broer hun levens op het spel met zijn actie: "Hij had zijn hersens moeten gebruiken voor hij een actie als die probeerde. Een millimeter de verkeerde kant op en één van ons had dood kunnen zijn."