Zieke Basso wil niet opgeven

Maurice (mbn)
Na de etappe van donderdag leek Ivan Basso zich te gaan verzekeren van de winst in de Giro. Vandaag moest hij, naar achteraf blijkt door maagproblemen, toezien hoe Savoldelli hem de roze trui afpakte. Basso denkt echter niet aan opgeven en wil de roze trui terugpakken.

Al direct van de start af had Basso last van zijn maag: "Het was een erg lastige etappe voor me. Ik voelde me niet lekker en had direct vanaf de start last van mijn maag, maar ik hoopte dat het later in de etappe beter zou gaan. Nou dat ging het niet en op de laatste klim leed ik echt. Ik probeerde mijn verlies te beperken en gezien hoe slecht ik me voelde, valt het verlies erg mee."

Zijn ploegleider Bjarne Riis is het daar mee eens: "Een meevaller. Het verschil had veel groter kunnen uitvallen. Basso heeft na de etappe weer normaal kunnen eten. Wij nemen aan dat zijn digestieve systeem weer normaal functioneert."

Basso denkt dan ook niet aan opgeven. Hij hoopt snel hersteld te zijn en hoopt in de komende week weer tijd terug te kunnen pakken. Uiteindelijk blijft zijn doel de Giro te winnen.