Maandag beslissing Klien/Liuzzi

Wouter (ziggyziggyziggy)
Maandag maakt Red Bull Racing bekend wie er op de Nürburgring als tweede racecoureur zal optreden: Christian Klien of Vitantonio Liuzzi. Op dit moment is Liuzzi racecoureur en Klien vrijdagtester.

Klien heeft de eerste drie races gereden voor Red Bull, met Liuzzi als vrijdagtester. Aanstaande zondag zal Liuzzi voor de derde maal dit jaar aan de start van een Grand Prix verschijnen.

Over het algemeen wordt verwacht dat de twee coureurs voor de races op de Nürburgring, in Canada en in de Verenigde Staten weer van plaats zullen ruilen, met Klien achter het stuur van de racewagen. David Coulthard blijft gewoon eerste coureur van het team.

Tot nu toe heeft Klien het beter gedaan dan Liuzzi. De Oostenrijker heeft in de eerste drie races drie punten vergaard, met een zevende plaats in Australië als beste resultaat. Hij kwalificeerde zich eenmaal als zesde en tweemaal als zevende.

Klien's Italiaanse collega heeft tot nu toe slechts één punt vergaard, door een achtste plaats in de Grand Prix van San Marino. Hij verdiende dat punt pas na de diskwalificatie van BAR Honda. Hij kwalificeerde zich een keer als elfde en een keer als vijftiende.