Freire vreest voor einde seizoen

Maurice (mbn)
Een fikse tegenvaller voor de Rabobank-ploeg. Wereldkampioen Oscar Freire heeft dusdanig last van een ontsteking aan het bekken dat hij overweegt dit seizoen niet meer in actie te komen.

Na Luik - Bastenaken - Luik heeft Oscar Freire twee weken volledige rust gehouden vanwege de pijn, maar ook daarna heeft hij weinig gefietst. De ploegleiding zou de Spanjaard graag in de Tour de France zien, maar dat wordt erg twijfelachtig. Zo twijfelactig zelfs dat Freire zich af vraagt of hij dit seizoen nog wel zal fietsen.

Freire is zwaar teleurgesteld: "Ik ben zwaar ontgoocheld. De pijn aan de linkerheup is nog altijd vrij hevig. Ik heb me een paar dagen geleden aan een kort fietstochtje gewaagd maar een succes kon ik het niet noemen. Ik liet de ploegleiding al weten dat mijn deelname aan de Tour nipt wordt."

Hij twijfelt over wat verstandig is: "In theorie hervat ik wel in de Ronde van Zwitserland maar eigenlijk is dat onvoldoende om fit aan de Tourstart te staan. Trouwens, als zou blijken dat het in Zwitserland niet lukt, is de kans groot dat mijn seizoen volgende maand al voorbij is."