Liuzzi voelt druk laatste kans

Maurice (mbn)
Voor Vitantonio Liuzzi is de druk hoog voor Monaco. Het is de laatste van de drie races waarin zeker mag rijden voor Red Bull.

In zijn contract voor dit jaar was een minimum van drie races voor dit jaar opgenomen. Nu in Monaco die derde race aanbreekt, zal de Italiaan moeten proberen indruk te maken. Voorlopig lijkt Christian Klien het in zijn drie races beter te hebben gedaan. Het zou dan ook niemand verbazen als Klien de rest van het seizoen in de Red Bull de races mag rijden. Voor Liuzzi vormt Monaco een laatste kans om de Red Bull-bazen te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Liuzzi is bewust van de druk: "Natuurlijk moet ik in Monaco presteren, want het is de laatste van de drie gegarandeerde races. Het is belangrijk dat ik het momentum kan vasthouden, maar dat zal niet makkelijk zijn. Monaco is natuurlijk het moeilijkste circuit om je laatste kans te hebben."

Toch kijkt hij wel uit naar Monaco: "Ik heb hier tweemaal gereden in de F3000. Twee jaar geleden had ik een flinke crash en vorig jaar won ik. Ik houd van de uitdaging hier, omdat je of snel en accuraat bent of je eindigt tegen de muur."