FIA GT: Aston Martin wint debuutrace

Roel (jozef444)
Aston Martin schreef zich met twee wagens in voor race drie van het FIA GT kampioenschap en kwam, zag en overwon. De wagens reden de, tot nu toe, zeer sterke Maserati’s op een flinke achterstand en men pakte de één twee in de thuiswedstrijd op Silverstone.

De nieuwe DBR9 wist eerder in de American Le Mans series al bij zijn debuut de GT1 klasse te winnen. Ook dit weekend wist het team van Aston Martin te domineren op Silverstone vanaf de trainingen op vrijdag. De equipes Pedro Lamy/Peter Kox en David Brabham/Darren Turner wisselden elkaar af met snelste tijden.

In de vrijdagtraining was de wagen van Lamy/Kox het snelste en op de zaterdag tijdens de kwalificatie wisten Brabham/Turner de pole te pakken. Lamy/Kox pakten de tweede startplek voor de equipe Babini/Biagi met de Maserati MC12 op plaats drie.

In de race waren uiteindelijk onze landgenoot Peter Kox en voormalig Formule 1 coureur Pedro Lamy sneller dan hun teamgenoten. Zij wisten dus de overwinning te pakken voor Brabham/Turner en Babini/Biagi. In de GT2 was het een Brits onderonsje met drie volledig Britse equipes op het podium. Lieb/Rockenfeller wisten met hun Porsche GT3 te winnen voor het team van Collins/Cunningham, ook rijdend met een Porsche. De nummer drie Tomlinson/Kane wisten het eerste podium te pakken voor hun TVR T400.


De Aston Martin DBR9 in actie tijdens de American Le Mans series op Sebring

Het team van Nederlander Mike Hezemans viel uit, zijn Corvette C5R moest in ronde 64 stoppen nadat de wagen was gespind op de baan. Het was de eerste maal dit seizoen dat de equipe Longin/Kumpen/Hezemans niet aan de finish verscheen.

Uitslag FIA GT race drie Silverstone:

1 Kox/LamyAston Martin DBR9134 ronden
2 Brabham/TurnerAston Martin DBR9+1.937 seconden
3 Babini/Biagi Maserati MC12 GT1 +11.078
4 Bertolini/WendlingerMaserati MC12 GT1+ 1 ronde
5 Bartels/ScheiderMaserati MC12 GT1+1 ronde