Dierckxsens wil toch doorfietsen

Maurice (mbn)
Over anderhalve maand zou de 40-jarige Ludo Dierckxsens afscheid nemen van het wielerpeloton. Hij heeft zich echter bedacht en wil nog doorgaan tot het einde van het seizoen.

Dierckxsens wilde graag nog de klassiekers fietsen dit jaar, dus kreeg hij van Landbouwkrediet nog een contract voor een half jaar. Een val in Parijs - Roubaix verstoorde zijn dromen op een goed resultaat, maar Dierckxsens laat zich niet kisten. Hij wil gewoon nog een half jaar langer doorfietsen, zeker nu ook zijn afscheidsfeest is uitgesteld.

Zelf zei hij: "Het klopt dat mijn contract eind juni afloopt. Maar nu mijn afscheidsfeest in Tessenderlo is uitgesteld tot 16 oktober, zou ik graag tot dan doorgaan. Allicht pik ik in juli nog een paar criteriums mee. Daarna zien we wel."

De ploegleider van Landbouwkrediet, Gérard Bulens, bekijkt de mogelijkheden nu: "Voor de laatste 6 maanden van deze campagne had Ludo al een contract bij ons. Niet als renner maar wel in een pr- functie. Door zijn blessure en het uitstel van zijn afscheidsfeest, is het mogelijk dat we Ludo nog 6 maanden als renner houden. Maar het is ook aan onze sponsor én aan de UCI om hun fiat te geven. Zo'n contractverlenging halverwege het seizoen is immers niet evident. Maar de UCI gaf al te kennen in dit geval eventueel een uitzondering toe te staan."