Coulthard bepleit veiligheid in tests

Maurice (mbn)
David Coulthard heeft bepleit om de veiligheidseisen tijdens Formule 1-tests op te trekken naar het niveau van de veiligheidseisen rond races. Hij heeft het gevoel dat daar nog een punt ter verbetering van de veiligheid ligt.

In de afgelopen tien jaar zijn de veiligheidseisen in de Formule 1 gigantisch omhoog gegaan en daarmee is het risico voor coureurs om gewond te raken veel beperkter geworden. Op een bijeenkomst van de coureurs, van de Grand Prix Drivers Association, heeft Coulthard bepleit die hoge veiligheidseisen ook voor tests te gebruiken.

Coulthard verkondigde zijn standpunt als volgt: "Wij hebben het gevoel dat er geen reden is om een verschil tussen het racen in een Grand Prix en racen tijdens een test te maken. De snelheden zijn hetzelfde, de circuits zijn het zelfden, alleen de veiligheidseisen zijn dat niet. Dat is niet acceptabel. We rijden meer rondjes dan ooit en dat leidt tot vermoeidheid bij de coureur en bij het team. En het testen is van nature het testen van onderdelen die nog nooit zijn gebruikt en daarom is het vanzelfsprekend dat die meer gebreken vertonen."