Heracles Almelo op drempel eredivisie

Michel (Baraja)
Heracles Almelo kan het kampioenschap in de Gouden Gids Divisie nog nauwelijks ontgaan. De ploeg van trainer Peter Bosz pakte een zeer kostbaar punt op Spangen.

Die remise betekent dat de poort naar de eredivisie voor Heracles nu wagenwijd openstaat. Volgende week speelt de ploeg in eigen huis tegen het uitgespeelde Veendam. In die wedstrijd volstaat één punt voor promotie.

Sparta en Heracles maakten er een boeiende wedstrijd van. Bosz had voorafgaand aan de wedstrijd aangegeven voor de winst te spelen, maar hij stuurde zijn team toch vooral het veld in met defensieve opdrachten. Vooral Nico-Jan Hoogma was een rots in de branding. Sparta kon nooit echt gevaarlijk worden, al miste Danny Schenkel in de laatste minuut dé kans op een treffer.

En dus kan Almelo na twintig jaar waarschijnlijk weer eredivisievoetbal gaan zien. De voorsprong van Heracles bedraagt drie punten, weliswaar met een veel minder doelsaldo. Door dat doelpuntengemiddelde heeft Sparta nog een theoretische kans. Dan moet er in ieder geval volgende week worden gewonnen, terwijl ze tegelijkertijd moeten hopen op een stunt van Veendam.

Sparta speelt volgende week overigens tegen Go Ahead Eagles. Nu al een beladen wedstrijd, want in december maakte Sparta-speler Bouaouzan een einde aan het voetballeven van de spits van de Eagles, Niels Kokmeijer.