BAR trekt woorden in

Maurice (mbn)
BAR heeft besloten eerdere bezwaren tegen de straf die ze hebben gekregen in te trekken. Ze geven toe fout te hebben gezeten en noemen de uitspraak van het Court of Appeal eerlijk.

Volgend op de straf van twee races schorsing, besloot BAR deze straf niet aan te vechten, maar het team hield vol onschuldig te zijn en de straf te hoog te vinden. De FIA kon die uitspraken niet zo waarderen en kondigde aan te gaan onderzoeken of het team schade heeft toegebracht aan de autosport met die uitspraken. Met een opmerkelijke ommekeer laat BAR nu in een verklaring weten na onderzoek tot de conclusie te zijn gekomen dat ze fout zaten en dat de straf terecht is.

Het team zegt bij andere team te hebben gevraagd naar hun intrepetaties van de regelgeving en BAR bevestigt: "Formule 1-auto's moeten altijd meer dan 600 kilogram wegen zonder brandstof aan boord te hebben, zelfs als het brandstofsysteem in de auto zodanig is dat een deel van de brandstof onbruikbaar is."

Het team zegt het oordeel van het International Court of Appeal nu volledig te accepteren: "BAR Honda accepteert de beslissing van het FIA Court of Appeal als eerlijk in deze omstandigheden en erkennen dat de rechters in deze, net als in andere zaken, volledig onafhankelijk zijn; het zijn advocaten en professionele rechters met een goede reputatie die hun service verlenen op vrijwillige basis."