Hockey: gevestigde namen degraderen

Olga (Nuongirl)
De afloop van de nationale hockeycompetitie werd dit jaar zowel bij de heren als bij de dames gekenmerkt door het afzakken van een hockeybolwerk. Het Utrechtse Kampong en het Wassenaarse HGC zullen volgend jaar een niveau lager spelen.

Heren

Voor de laatste speeldag was reeds bekend dat Bloemendaal, Oranje Zwart, SCHC en Amsterdam de play-offs om het landskampioenschap zullen gaan spelen. De degradatiestrijd was echter bloedstollend. Laren mocht op eigen veld met het Utrechtse Kampong uitmaken wie er af zou zakken. Kampong kwam daarbij net tekort (3-2) Later bleek ook Breda te hebben verloren bij HCKZ (3-2), waarmee een gelijkspel voor beide clubs al voldoende had geweest om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Laren is dankzij de zege echter veilig, Kampong -de op een-na-grootste club van Nederland- moet een niveau lager gaan spelen. Het Amsterdamse Pinoke en nieuwkomer Breda zullen het vege lijf moeten zien te redden middels de nacompetitie.

Play-offs best-of-three:
Amsterdam - Bloemendaal
SCHC - Oranje Zwart

Dames

Ook in de damescompetitie werd onderin nog flink gestreden. Hier wist SCHC zich middels een knappe 2-3 zege op Laren wel te handhaven. Push uit Breda en Oranje Zwart uit Eindhoven gaan de nacompetitie in. Het Wassenaarse HGC, ooit een grootheid, was reeds gedegradeerd en nam met een 4-0 nederlaag bij Kampong afscheid van de hoogste klasse. Regerend landskampioen Den Bosch, Amsterdam, Laren en Kampong waren reeds zeker van play-offdeelname. Amsterdam wist de laatste wedstrijd tegen Rotterdam wederom te winnen. Het liet daarmee dit seizoen enkel tegen degradant HGC (2-2) punten liggen.

Play-offs best-of-three:
Kampong - Amsterdam
Laren - Den Bosch