[Upd] 'BAR wellicht in 2004 al in de fout'

Mischa (HPoi)
Nu BAR Honda voor twee Grands Prix geschorst is en de punten van Imola in heeft moeten leveren, komt de discussie op gang of het team misschien ook in 2004 gesjoemeld heeft met de wagen.

Renault F1 werd vorig seizoen in het constructeurskampioenschap van plaats twee naar plaats drie verwezen daar BAR-Honda. Team-baas van Renault, Flavio Briatore: ”Nu kunnen we het beter begrijpen waarom BAR ons vorig seizoen in heeft kunnen halen. Plaats twee verliezen deed ons pijn en nu doet dat ons nog veel meer pijn.”

Ook Toyota-coureur Jarno Trulli heeft zo zijn bedenkingen. ”Als BAR schuldig is bevonden vind ik het normaal als zij de punten van Imola en de rest moeten inleveren. Nu schiet mij echter één vraag door de kop. Onder welke omstandigheden hebben zij vorig jaar gereden?”

Update:
Ook FIA-president Max Mosley had al voor de start van het huidige seizoen zijn bedenkingen over de legaliteit van de auto van BAR. "Iedereen die in het wereldje zat, had al sterke vermoedens dat er iets aan de hand was. Ik heb dat niet aan de raceleider Charlie Whiting verteld, we waren van plan het tijdens deze Grand Prix te bespreken. Niemand zou zo stom zijn om direct bij de eerste races vals te spelen."

Mosley is het eens met de geruchten dat BAR in 2004 ook al met illegale zaken bezig was. "Dat seizoen is nu afgelopen en wat ons betreft zijn de verdenkingen van dat jaar daarmee afgedaan. Maar feit is dat, als ze vorig jaar al valsspeelden, ze daar te lang mee door zijn gegaan."