'In de schoot geworpen punten'

Mischa (HPoi)
Nu beide BAR-coureurs uit de uitslag van de Grand Prix van San Marino verdwenen zijn, krijgen veel coureurs waardevolle kampioenschap-punten ‘in de schoot geworpen’.

Jacques Villeneuve is één van de gelukkigen. Hij is gestegen van plaats zes naar plaats vier en heeft zo twee punten ‘cadeau’ gekregen. Villeneuve: ”Ik heb niet eerder zo gemakkelijk twee punten extra kunnen behalen. Zonder wat te doen is het vijf punten in plaats van drie punten geworden. Dat is netjes. Het moet minstens drie jaar geleden zijn geweest dat ik zoveel punten in één keer heb gehaald.

Ook Vitantonio Liuzzi was erg blij. Gelijk bij zijn Formule 1 debuut heeft hij nu een punt weten te halen. Hij schoof twee plaatsen naar voren en belandde op plaats acht. ”Het was natuurlijk beter geweest als ik dat punt tijdens de race had kunnen behalen, maar het is leuk om gelijk na mijn eerste start al in de wereldkampioenschaptabel te staan”, aldus Liuzzi.

Alexander Wurz maakte het helemaal bont. Wurz verving de geblesseerde Juan Pablo Montoya en staat nu officieel op plaats drie in de uitslag van San Marino. Met plaats drie komt een coureur op het podium en krijgt hij de beker voor deze plaats. Alexander stuurde daarom al snel een SMSje naar Montoya met de vraag wanneer hij zijn beker kan ophalen.