Button: "Titelkansen zijn weg"

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Volgens Jenson Button zijn de titelkansen die hij nog had, nu helemaal weg. Dit in verband met de schorsing die BAR Honda heeft gekregen van twee races.

De Engelsman voegde daar wel aan toe dat hij nog wel races wil winnen dit jaar. Met het missen van de komende twee Grand Prix en het schrappen van de punten van Imola, gaat BAR naar de zevende race van dit seizoen op de Nürburgring, met geen punten.

"Je moet zeggen dat onze titelkansen bijna niet meer bestaan. Om hiervan terug te komen is bijna onmogelijk met het sterke Renault en Ferrari, dat ondertussen weer op de weg naar de top is. Dit is het eerste moment dat ik me besefte dat er geen kansen voor het kampioenschap meer zijn.", aldus Button. "Het doel van dit jaar was om races te winnen en dat is wat we zullen moeten doen."

Button was het meest teleurgesteld over het missen van de race in Monaco. Hij denkt dat het een race zou kunnen worden waarin BAR erg goed mee zou kunnen hebben gedaan en de eerste plek op zou kunnen eisen aan het einde van de rit.