[Upd] Zware crash Montoya

Wouter (ziggyziggyziggy)
Juan Pablo Montoya is zwaar gecrashed tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje. De coureur bleef ongedeerd, de McLaren Mercedes is grotendeels verwoest.

De Colombiaan spinde 30 seconden voor het einde van de training van de baan in Campsa, een bocht die met gemiddeld 220 km/h genomen wordt. De McLaren kwam achterwaarts in de bandenstapels terecht.

Montoya, die net hersteld is van een schouderblessure, kon op eigen kracht uit de auto klimmen, maar leek wel wat last te hebben van zijn linkerarm.

Update:
Montoya is door de medische staf van de FIA onderzocht en mag de rest van het weekend gewoon rijden.

Mercedesbaas Norbert Haug wijt het ongeluk aan overenthousiasme van de Colombiaan. "We zijn blij dat Montoya weer rijdt en dat hij ongedeerd is na zijn uitstapje, dat door hemzelf veroorzaakt werd toen hij te snel wilde rijden."

Montoya zelf bood zijn excuses aan voor de schade. "Dit is de eerste keer dat ik hard crash met de McLaren en dat moest uitgerekend vandaag gebeuren. Het spijt me voor de mannen die de wagen vannacht moeten repareren. Ik weet niet wat er gebeurde, ik verloor de auto opeens."