Weer problemen voor Mourinho

Olga (Nuongirl)
Met zijn opmerking 'de grensrechter scoorde' heeft de coach van Chelsea, Jose Mourinho zich opnieuw de woede van de UEFA op de hals gehaald.

Al eerder moest de Portugese coach twee wedstrijden op de tribune plaatsnemen naar aanleiding van zijn kritiek op de Zweedse scheidsrechter Anders Frisk. Het is nu weer mogelijk dat de coach zal moeten gaan boeten voor zijn uitspraken. Afgelopen woensdag tijdens de Champions League wedstrijd tegen Liverpool uitte Mourinho zijn ongenoegen over grensrechter Roman Slysko met de woorden 'De grensrechter scoorde'.

Bij de UEFA zijn die woorden in het verkeerde keelgat geschoten. "'Het is ongelooflijk dat hij niets heeft geleerd van zijn vorige fout", aldus Lars-Ake Bjorck, vice-voorzitter van de scheidsrechterscommisssie van de UEFA. "Het is ongelooflijk, zeker in de wetenschap dat hij kort geleden hard werd gestraft met een schorsing en een boete. Op het moment dat de UEFA het rapport binnenkrijgt zal het de zaak snel behandelen. Dit soort uitlatingen beschadigen het voetbal en alles rond het voetbal", aldus Bjorck.