BAR wil gewoon racen

Maurice (mbn)
BAR wil dit weekeinde gewoon deelnemen aan de Grand Prix van Spanje, ondanks de schorsing van twee races. Het team bekijkt nu de juridische mogelijkheden om deelname af te dwingen.

De mogelijkheden om in beroep te gaan tegen de uitspraak van het International Court of Appeal (ICA) van de FIA zijn beperkt, maar het team overweegt momenteel wel de verschillende mogelijkheden. Het team bekijkt met name de mogelijkheid om in een kort geding een gerechtelijk bevel te kunnen krijgen om toch te mogen rijden in Barcelona en Monaco. Daarbij trekt het team zich weinig aan van de waarschuwing van Bernie Ecclestone, dat ze daarmee een groot risico zullen lopen dat ze later een hogere straf zullen krijgen. BAR is echter zelfverzekerd en wil de eigen naam zuiveren.

Teambaas Nick Fry vertelde: "Honda is de grootste motorfabrikant in de wereld en BAT is de tweede sigarettenfabrikant ter wereld. We moeten onze naam zuiveren en de gedachte uitbannen dat wij iets verkeerd hebben gedaan. We willen een eerlijke behandeling. Ons doel is dit weekend te racen."

Hij vertelde gisteren ook nog: "We moeten vandaag (gisteren, red.) enkele papieren bij elkaar krijgen. Ik denk dat als we een kort geding aanspannen, de behandeling morgen (vandaag, red.) zal zijn. Ons plan is voorlopig om hier (in Barcelona, red.) te blijven. Het ligt allemaal in handen van onze juridische experts. We hebben de beste mensen beschikbaar om hier aan te werken en zij zullen mij moeten adviseren. Ik denk dat we de auto in de kwalificatie moeten zien te krijgen, dus ik denk dat dat de uiterste deadline zal zijn."