Kans op grote sponsor voor EBBC

Redactie FOK!frontpage
Tulip Den Bosch/EBBC heeft bijna een nieuwe hoofdsponsor aan de haak geslagen. De komende drie weken moet blijken of de geldschieter, die jaarlijks meer dan een miljoen euro betaalt, ook inderdaad aan boord wordt gehaald.

EBBC is al ruim een week in gesprek met een kandidaat-hoofdsponsor, die met ingang van het nieuwe seizoen de rol van Tulip in De Maaspoort wil overnemen. Met de sponsoring is een bedrag van enkele miljoenen euro's over een periode van minimaal drie jaar gemoeid. Deze sponsor heeft zich zelf gemeld bij EBBC. De sponsor is bij de basketbal club terecht gekomen vanwege de rijke historie in Den Bosch en vanwege de accommodatie.

"We moeten nu niet meteen de vlag uitsteken, want ze hebben ons een omvangrijk eisenpakket voorgelegd", zegt De Jong. Ze willen onder andere dat de cosponsors SSB en Tulip aanblijven, en dat de Maaspoort moet voor EBBC beschikbaar blijven. De mogelijke hoofdsponsor ziet EBBC als een slapende reus, die net als in Groningen volle zalen kan gaan trekken.

Hiervoor moet de locatie Maaspoort natuurlijk wel beschikbaar zijn. De Bossche sporttempel wordt in 2006 gerenoveerd. De capaciteit wordt dan 5.000 zitplaatsen.

De Jong heeft inmiddels met de directeuren van Tulip en SSB gesproken, respectievelijk Huub van den Boogaard en Dick de Ruijter. Beide sponsoren hebben volledige medewerking toegezegd. "De hal is misschien wel het belangrijkste punt op dit moment", zegt De Jong. "Ze zijn vooral op De Maaspoort afgekomen. Met aanpassingen kan dat inderdaad nog steeds een hele bijzondere hal zijn en na de renovatie die gepland is, is het sowieso weer een topaccommodatie. Verleent De Maaspoort geen medewerking, dan wordt het een heel moeilijk verhaal."

De kandidaat-sponsor heeft ook Europese ambities. Het bedrijf wil Europees basketbal in de Maaspoort brengen. En dat het liefst meteen met ingang van het volgende seizoen. EBBC heeft de pech geen enkele prijs meegepakt te hebben. Zowel het bekertoernooi als de playoffs is voorbij gegaan aan EBBC. De ploeg sneuvelde samen met MPC Capitals, Cape Holland en Woon Ar!s in de kwartfinale. De ploeg kan nu alleen nog mikken op een wild-card op basis van het rijke Europese verleden. Dit seizoen kreeg EiffelTowers een wild-card op basis van twee Europese seizoenen.

De kandidaat-sponsor wil voor eind mei een beslissing nemen. Alles moet dus snel geregeld worden bij EBBC. Maandagavond zijn in een bestuursvergadering diverse taken verdeeld. Het huiswerk zal nu in een hoog tempo gedaan moeten worden.