'Theissen wil Sauber opkopen'

Mischa (HPoi)
Mario Theissen, hoofd van BMW-Motorsport, gaat een voorstel indienen bij BMW-Motorsport om meer geld te investeren in de Formule-1 en om Sauber Petronas op te kopen.

De werkelijke eigenaar van Sauber is de bank Credit Suisse, maar Peter Sauber heeft de touwtjes in handen. Credit Suisse kocht de aandelen van het team vijf jaar geleden nadat Red Bull-baas Dietrich Mateschitz zich terugtrok over onenigheid of het team Kimi Räikkönen, de keuze van Sauber, of Enrique Bernoldi, de keuze van Mateschitz, in dienst moest nemen.

Peter Sauber overtuigen zijn team te verkopen zal niet echt moeilijk zijn. Hij kan dan nog steeds een belangrijke rol vervullen binnen het team, zonder de verantwoordelijkheden als teambaas bij zich te dragen. Peter is inmiddels alweer 61 jaar oud en een lichtere rol binnen het team is misschien wel de beste keuze voor hem. Theissen zal in dat geval Team-Directeur van Sauber kunnen worden.

Het overtuigen van BMW om Sauber over te nemen zal een stuk moeilijker gaan. BMW is erg teleurgesteld in de resultaten van het Williams F1-team. Dat Theissen dan de leiding heeft over Sauber wil nog niet zeggen dat het dan allemaal beter gaat, ook al zet hij zijn beste mensen in.

Het plan van Mario Theissen is om onder zijn leiding Sauber succesvol te maken. Dit tegelijkertijd met het leveren van motoren aan het Williams F1-team. Is Sauber eenmaal een succesvol team dan zal BMW het Williams-team 'afstoten'. Dit is misschien een mooi idee voor de het team van Sauber, maar realistisch is het te denken dat zodra BMW Sauber overneemt Williams gaat uitkijken naar andere motorleveranciers.