Ekimov definitief niet in de Tour

Maurice (mbn)
Viatcheslav Ekimov zal dit jaar definitief niet aan de Tour de France deelnemen. De renner van Discovery Channel moet na een ongeluk tot half juni een korset dragen en kan daardoor niet goed trainen.

Samen met Lance Armstrong was Ekimov zich in de afgelopen weken al aan het voorbereiden op de Tour de France. De rol van meesterknecht zal hij deze Tour echter niet kunnen vervullen. Tijdens een training in Amerika werd hij vorige week aangereden en liep daarbij een gebroken borstbeen én wervel op. Om daarvan te herstellen heeft hij volgens doktoren minstens twee maanden nodig en daardoor valt zijn voorbereiding op de Tour in het water.

Voor de 39-jarige Ekimov een teleurstelling: "Het is erg jammer, want ik wilde graag met Lance in zijn laatste Tour rijden. Het zou mijn vijftiende Tour zijn en ik wilde graag het record evenaren." Om dat record te evenaren had hij echter nog een zestiende Tour moeten rijden. Joop Zoetemelk is namelijk de recordhouder, met zestien deelnames aan de Tour de France.