Minardi ook in 2006 met Cosworth-motoren

René (Eilanden)
Het Minardi F1-team zal in 2006 ook met Cosworth-motoren rijden. De Italiaanse renstal heeft met Cosworth een overeenkomst gesloten voor 2006, met daarbij nog een optie voor 2007.

Cosworth verzekert hiermee haar plek binnen de Formule 1 gezien het andere team, Red Bull Racing, volgend jaar overstapt op de Ferrari krachtbron. Volgens Tim Routsis, Cosworth's Managing Director, ziet het bedrijf ernaar uit om de langlopende contacten bij Minardi ook de volgende seizoenen voort te zetten. "Er zitten verschillende voordelen aan dit contract, zo kunnen we onze producten op het hoogste niveau testen. Tevens zijn we nu als zelfstandige motorleverancier in staat om een van de weinig overgebleven echt zelfstandige teams in de Formule 1 te ondersteunen."

Minardi teameigenaar Paul Stoddart reageerde ook positief: "We zijn buitengewoon onder de indruk van de nieuwe Cosworth motor die momenteel in de PS05 zit. Er zijn niet genoeg woorden om onze waardering voor de kracht, rijdbaarheid en betrouwbaarheid van de nieuwe krachtbron uit te drukken en we zijn dan ook blij dat we ook volgend jaar weer op deze motoren kunnen vertrouwen. Als je motorisch kijkt naar de toekomst van Minardi is dit definitief de route die we moeten nemen. Ik zie er zowel technisch als persoonlijk naar uit om onze uitstekende langlopende relatie in de toekomst voort te zetten."