Renault niet bang voor Ferrari

Maurice (mbn)
Renault geeft toe dat Ferrari op Imola sneller was dan de andere teams. Dat betekent volgens het team echter nog niet dat Ferrari dat nu ook de rest van het seizoen zal zijn.

Voor de Grand Prix van Barcelona is de vraag of Ferrari weer echt terug is in de top. Zeker na de prestaties van Michael Schumacher op Imola lijkt dat wel waarschijnlijk. Renault denkt echter dat dat Imola een uitschieter was van Ferrari.

Fernando Alonso hoopt dat het niet de normale snelheid van de F2005 was: "Wij waren zeker langzamer dan Ferrari op Imola, al weten we nog niet precies waarom. Maar ik denk dat Ferrari optimaal profiteerde van de omstandigheden in San Marino en dat die perfect voor hen waren. Het is niet normaal dat één auto zo snel is, in vergelijking met alle andere auto's."

Ook Pat Symonds, directeur engineering bij Renault, denk dat het een combinatie van omstandigheden was: "Er is geen twijfel dat Ferrari de top van het veld vormde, maar paradoxaal is dat hun voorsprong in performance te groot was om puur te danken te zijn aan verbetering van de auto. Ik denk dat ze een combinatie van auto en banden hadden, die beter geschikt was voor de omstandigheden op het circuit."