Man Utd toont interesse in De Jong

Maurice (mbn)
Naast PSV heeft nu ook Manchester United interesse in Nigel de Jong. Ajax laat nu weten de middenvelder niet zomaar te laten gaan.

Ajax is met De Jong in onderhandeling over contractverlenging, maar de middenvelder twijfelt of hij bij Ajax wil blijven. Vervolgens kwam het gerucht naar boven dat PSV interesse toont in Nigel de Jong, als vervanger voor de vertrekkende Mark van Bommel. Nu heeft ook Manchester United zich bij Ajax gemeld met concrete interesse.

Scouts van Manchester United bekeken afgelopen weken enkele wedstrijden van Ajax en zien in De Jong een speler voor de toekomst. De zaakwaarnemer van De Jong, Rodger Linse, heeft goede contacten binnen Manchester United, doordat hij ook zaakwaarnemer is van Ruud van Nistelrooy. Volgens de berichtgeving zal hij de komende week met de Engelse club praten over De Jong.

Directeur Arie van Eijden van Ajax kondigt echter al aan de speler niet zomaar te laten vertrekken: "We laten hem niet gaan. Nigel de Jong heeft nog een contract tot 2006 en in de visie van Danny Blind is hij een zeer belangrijke speler voor Ajax. Daarom hangen wij ook geen prijskaartje om zijn nek. Wij willen hem houden, simpel."

PSV heeft ondertussen de aandacht verlegd naar een ex-Ajacied. PSV-trainer Guus Hiddink volgt momenteel Yakubu, die de club wil betrekken in een ruil met Remco van der Schaaf. Vitesse heeft Yakubu echter pas vorige maand definitief weten over te nemen van Ajax.