Raikkonen blijft voor kampioenschap gaan

Maurice (mbn)
In vier races in 2005 heeft Kimi Räikkönen een achterstand van 29 punten op Fernando Alonso opgelopen. Toch blijft Raikkonen voor het kampioenschap gaan.

Voor het seizoen was McLaren één van de favoriete teams voor de titel, mede door de succesvolle tests van MP4-20. Hoewel duidelijk is dat de auto de snelheid wel heeft, vallen de prestaties toch enigszins tegen van McLaren. Vooral Raikkonen heeft dit seizoen te vaak moeten afhaken.

Raikkonen weigert voorlopig dit jaar alweer aan de kant te schuiven: "Ik weet dat het een groot gat is, maar ik weet uit eigen ervaring hoe snel je een voorsprong kan verliezen. Als de leider in het kampioenschap uitvalt, op een dag dat jij een goed resultaat behaalt, kan de situatie plotseling compleet veranderen."

"Er zijn nog zoveel races en het is onzinnig om je druk te maken om het gat in punten nu. Als we genoeg snelheid uit de auto krijgen en een paar goede resultaten rijden, dan wil ik nog wel zien wat er gebeurt als Renault de pech heeft. Mensen denken dat Ferrari het kan doen, dus waarom zouden wij het niet kunnen?"