Van Bommel bevestigt Barcelona

Maurice (mbn)
Mark van Bommel heeft omzichtig bevestigd zo goed als rond te zijn met Barcelona. Hij bevestigde nog slechts enkele details te moeten bepraten voor officieel kan worden bevestigd dat hij naar de 'club van blauw en rood' vertrekt.

Na de geruchten van afgelopen week, wilde Mark van Bommel er niet teveel meer omheen draaien. Wel bleef hij nog even voorzichtig: "Blauw en rood zijn mooie kleuren. Ik kan officieel nog niks naar buiten brengen, omdat daarover afspraken zijn gemaakt met mijn nieuwe club. Maar ik kan wel zeggen dat we op een paar details na helemaal rond zijn."

Ook vanuit Barcelona kwam bevestiging over het nieuws. President van Barcelona Joan Laporta gaf aan dat Van Bommel zijn woord aan Barcelona heeft gegeven en hij dus verwacht dat de Nederlander volgend seizoen voor zijn club speelt. Na in het verleden Romario, Ronaldo, Boudewijn Zenden en Phillip Cocu zal nu dus ook Van Bommel de stap van PSV naar Barcelona maken.

Van Bommel gaf wel aan over een paar jaar weer bij PSV te willen terugkeren. Van Bommel, nu 28, zou als hij 31 of 32 jaar is terug naar Nederland willen komen. En daarbij is dan voor hem alleen PSV denkbaar, "Omdat er in Nederland geen betere club is dan PSV."