Ferrari doet handreiking voor kwalificatie

Maurice (mbn)
Afgelopen weekend stemden niet alle teambazen in met een wijziging van het kwalificatiesysteem, terwijl iedereen de huidige manier van kwalificeren wil veranderen. Ferrari doet nu een handreiking om toch tot een nieuw kwalificatiesysteem te komen.

Flavio Briatore van Renault en Ron Dennis van McLaren gaven na de vergadering toe tegen de voorgestelde verandering van kwalificatiesysteem te hebben gestemd. De precieze reden daarvoor bleef onduidelijk, maar er werd wel gehint dat teams met een grote tankinhoud, waaronder Ferrari, bij het nieuwe systeem een voordeel zouden hebben.

Jean Todt vindt het jammer dat die gedachte het bereiken een overeenstemming heeft belemmerd. Volgens hem zou de FIA een limiet aan de tankinhoud kunnen opleggen. Ferrari zou zo'n afspraak ook best willen ondertekenen.

Tegelijkertijd gaf hij aan dat Ferrari ook Sauber in de toekomst nog wel van motoren wil voorzien. Peter Sauber shopt momenteel bij verschillende motorfabrikanten om de beste deal te vinden en gin er vanuit dat verdere samenwerking met Ferrari, na hun deal met Red Bull, uitgesloten zou zijn.