UCI bekijkt licentie Gent - Wevelgem

Maurice (mbn)
De licentiecommissie van de UCI zal gaan bekijken of Gent - Wevelgem de ProTourlicentie mag behouden. Dit naar aanleiding van de misstanden in de laatste kilometer in de wielerwedstrijd.

Hoewel de jury nog rapport moet doen over de gebeurtenissen in de laatste kilometer van Gent - Wevelgem, spraken gisteren de ProTour-bonzen in Brussel onder andere hierover, maar een duidelijke uitkomst had dat nog niet. Wel is al besloten dat het gehele dossier aan de licentiecommissie van de UCI zal worden voorgelegd. Die commissie heeft de bevoegdheid wedstrijden de ProTour-licentie in te trekken.

Alain Rumpf, de Zwitserse manager van de ProTour, vertelde: "De gebeurtenissen in de laatste rechte lijn waren extreem ernstig. Het verslag van de wedstrijdjury moet ons nog bereiken, maar nu staat al vast dat een kopie ervan bij de licentiecommissie zal belanden. Die is verantwoordelijk voor het toekennen én intrekken van ProTour-licenties."

Wedstrijdorganisator Gheysens hoopt dat de andere Belgische wielerwedstrijden hem zullen steunen, mocht de UCI de wedstrijd bestraffen: "Ik sta recht in mijn schoenen. Vandaag (gisteren, red.) was ik nog op de VRT voor een vergadering met de organisatoren van alle Vlaamse koersen die door de openbare omroep in beeld worden gebracht. Het deed me plezier dat iedereen zich spontaan solidair toonde."