Astronauts verliest weer van Landstede

Redactie FOK!frontpage
Demon Astronauts heeft ook thuis verloren van Landstede basketbal. In de overtime werd het 67 - 74 in het voordeel van de Zwollenaren die het goed blijven doen in de competitie.

De wedstrijd tussen de Astronauts en Landstede was voor beiden van belang. De Astronauts konden in deze wedstrijd de 2e plaats in de competitie veilig stellen en Landstede basketbal speelde voor het veilig stellen van de 4de of 5e plaats wat het verschil tussen thuis of uit voordeel in de playoffs betekent. Bij Demon brak Dainis Obersats een botje in zijn hand en was dus afwezig. Ook Niels Meijer, een buikspier blessure, speelde niet. Landstede mistte Bjorn Kamphuis.

Het eerste kwart ging gelijk op om te eindigen met 18 - 20 voor de Zwollenaren. Ook het tweede kwart was voor Landstede met 12 –14 waardoor de ruststand
30 –34 werd. De scores kwamen aan de kant van Landstede vooral van Scott Ungerer en Rein van der Kamp.
Na de rust begon Landstede nog geconcentreerder en bracht de voorsprong op 8 punten. Joe Spinks was de reactie van de thuis spelende club die het derde kwart wonnen met 13 – 11 waardoor de stand aan het einde van het 3e kwart kwam op 43 – 45. Ook het 4e kwart was voor de Astronauts waardoor aan het eind van het 4e kwart 58 – 58 op het scorebord stond.

Een verlenging dus, net als in de wedstrijd tegen Rotterdam. Het liep echter niet zo positief af voor de Amsterdammers. In de verlenging trok Zwolle namelijk aan het langste eind waardoor het uiteindelijk 67 – 74 werd. Nadat 1 van de steunpilaren van Amsterdam uit het veld werd gehaald met 5 fouten zakte het zaakje snel in elkaar.
Voor Landstede waren Ungerer met 30 punten en Stevenson met 17 de belangrijkste schutters. Voor de Astronauts waren dit Teddy Gipson met 20 punten en Joe Spinks met 18.

Andere uitslagen:
Omniworld-Cape Holland (69-81)
Eiffeltowers-Myleasecar (79-71)
Woon! Aris-MPC Capitals (59-100)
Tulip-Rotterdam (67-69)