Renault blijft verbeteren

Roel (jozef444)
Renault heeft weer een nieuwe stap vooruit gezet, dat is de mening van chief test engineer Christian Silk. Nadat het team de eerste drie races van het seizoen heeft gewonnen is het niet van plan om het rustig aan te doen, men blijft doorontwikkelen.

Leider in het kampioenschap Fernando Alonso reed een goede testweek in Barcelona. Silk: “Fernando heeft maar weinig problemen gekend en hij heeft veel kilometers kunnen rijden. Hij heeft vooral gewerkt aan de banden, de testdata daarvan is veelbelovend. Verder heeft hij een aantal dingen uitgeprobeerd met de set-up van de auto.”

Het team heeft er een succesvolle testweek op zitten. Men heeft drie dagen op een droge baan kunnen testen en heeft daarbij veel informatie verzameld over de set-ups die te gebruiken zijn voor de GP’s van Barcelona en Imola.

Fisichella kende enkele mechanische problemen tijdens het testen, waaronder een zware crash na een band die klapte. De Italiaan zal daarom tijdens de testsessies van volgende week extra testkilometers krijgen.