Hedgehunter wint Grand National

Bram (Chiel-Montagne)
Hedgehunter heeft vandaag met overmacht de 158ste editie van de Grand National, de beroemde Engelse paardenhindernisrace, gewonnen. Hedgehunter kwam op Aintree na 30 hindernissen, verdeeld over 4,5 mijl, met ruime voorsprong op zijn concurrenten Royal Auclair en Simply Gifted over de streep.

Het Ierse paard, dat bereden werd door jockey Ruby Walsh, maakte dit jaar zijn favorietenrol wel waar. Vorig jaar was Hedgehunter namelijk ook al dicht bij de titel. Het paard lag toen lange tijd in winnende positie, maar kwam ten val op de laatste hindernis en verspeelde zo de eindzege in het jaarlijkse evenement.

Hedgehunter profiteerde tijdens de race van een grote blunder van Clan Royal. Het paard, dat op dat moment ruim aan de leiding ging, weigerde bij Becher' Brook, de 21ste en zwaarste hindernis, dienst. Clan Royal sloeg daar plots linksaf en verspeelde zo zijn leidende positie.

Desalniettemin was de vreugde er bij Walsh niet minder om. "Dit is fantastisch. Ik had dit niet durven dromen", aldus de jockey, die de Grand National in 2000 won met Papillon.