Oud-coureur Cliff Allison overleden

Wouter (ziggyziggyziggy)
Op 73-jarige leeftijd is de Engelse Formule 1-coureur Cliff Allison overleden. Allison reed van 1958 tot 1961 voor de teams van Lotus en Ferrari, waarbij hij als beste racefinish een tweede plaats neerzette. In 1961 moest hij zijn racecarrière afbreken na een zware crash op Spa-Francorchamps.

Allison debuteerde in de Formule 1 bij het team van Lotus, na een aantal succesvolle seizoenen in de Formule 3, de Formule 2 en de sportwagenklasses. Al in zijn derde race, de Belgische Grand Prix, wist de Brit in de punten te rijden. Als de race één ronde langer had geduurd, had Allison zelfs gewonnen, want de eerste drie coureurs vielen vlak na de finish allemaal stil.

In 1959 stapte Allison over naar het team van Ferrari, met wie hij zijn beste resultaat behaalde tijdens de Grand Prix van Argentinië in 1960: een tweede plaats. Slechts enkele maanden later crashte hij zwaar tijdens de trainingen voor de Grand Prix van Monaco, waarbij hij zijn arm brak en verwondingen aan het gezicht opliep. Na een lange periode van revalidatie keerde hij terug in de Formule 1 voor het team van UDT-Laystall, maar brak bij een crash op Spa-Francorchamps beide benen, wat het einde van zijn carrière betekende.