Mourinho overwint in crisis

Maurice (mbn)
In de crisis binnen Chelsea rond de schorsing van de UEFA voor Mourinho, heeft de trainer overwonnen. De club belooft hem meer steun te bieden en Mourinho krijgt een salarisverhoging.

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, algemeen directeur Peter Kenyon, Jose Mourinho en zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes bespraken de onenigheid die was ontstaan door de straf van de UEFA. Chelsea weigerde in beroep te gaan tegen de straf, terwijl Mourinho wilde dat zijn naam zou worden gezuiverd. Hij liet naar de pers lekken dat hij zich al langer een eenling voelt binnen de club en zich slecht gesteund door clubleiding voelt.

Gisteren werd de onenigheid uitgesproken en Mourinho kwam als duidelijke winnaar naar boven. De clubleiding belooft hem meer te consulteren in clubzaken, hem meer te steunen bij moeilijkheden en Mourinho krijgt meteen een salarisverhoging. Vanavond zal Mourinho al wel meteen de eerste wedstrijd van zijn schorsing van de UEFA uitzitten.

Mourinho zal vanavond niet aanwezig zijn in het stadion bij de wedstrijd van zijn club tegen Bayern Munchen. Door de schorsing van de UEFA mag hij niet coachen en hij heeft ervoor gekozen niet op de tribune plaats te nemen. Volgens de club zal de trainer van een fijne, plezierige locatie de wedstrijd op de tv bekijken. Door de afwezigheid van Mourinho in het stadion heeft de UEFA geen mogelijkheden verder om te controleren of de coach met de bank communiceert.