Renners vrezen voor Boonen

Maurice (mbn)
Na de indrukwekkende overwinning van Tom Boonen zondag, vrezen verschillende renners een nieuwe overwinning van Boonen in Gent - Wevelgem vandaag. Ze weten niet hoe ze hem moeten kloppen.

Eén ding is zeker vandaag in Gent - Wevelgem, alle renners zullen naar Boonen kijken. Boonen is de absolute favoriet en alle renners willen laten zien dat hij te kloppen is. Tegelijkertijd denken velen dat dat een haast onmogelijke taak is.

Nico Mattan heeft toch laten zien goed in vorm te zijn de afgelopen weken, maar hij zegt zelf: "We moeten niet rond de pot draaien: als het goed weer is en er niet te veel wind staat, is het bijna onmogelijk om van Boonen te winnen. Zoals hij nu rijdt, wordt het moeilijk om Tom eraf te krijgen. We moeten niet te veel rekenen op een slechte dag, zo'n vorm kan je in principe vijf à zes weken aanhouden."

Mattan hoopt dan ook op slecht weer: "Gelukkig wordt er slecht weer voorspeld, die factor maakt dat hij te kloppen is. Ik kan me inbeelden dat hij dan niet meteen happig zal zijn om veel risico's te nemen met Parijs-Roubaix in het vooruitzicht. Soit, ik ga vooraan koersen en ik weet van mezelf dat ik zonder accidenten normaal zal mee zijn. (geheimzinnig) We hebben wel een plannetje. Wat? Zeker niet wachten tot de laatste rechte lijn."

Ook Steven de Jongh, zelf een snelle man in de sprint, ziet niet heel veel kansen om Boonen te verslaan: "Ja, dat zal natuurlijk heel moeilijk worden. We wisten al dat hij het kan afmaken in de spurt, maar Tom heeft nu ook laten zien dat hij kan wegrijden. Degene die in Wevelgem voor hem eindigt, zal alleszins kort bij de zege zijn."

Andreas Klier hoopt het te doen door met andere favorieten samen te spannen tegen Boonen: "Om Boonen te kloppen, lijkt het me best dat je hem niet meeneemt in de groep. Er zijn mannen genoeg die dat zullen willen doen: Eeckhout, Mattan, Hoste, Devolder Ik ga proberen op de juiste trein te zitten. Bovendien hebben wij met Zabel nog een tweede troefkaart. In elk geval zal ik me niet sparen voor zondag, dat heeft weinig zin. Als ProTour-koers is Gent-Wevelgem ook in hiërarchie gestegen, zodus."