Liuzzi rijdt komende races

Maurice (mbn)
Red Bull Racing heeft aangekondigd dat Vitantonio Liuzzi de komende drie races voor het team zal rijden. Hij zal daarbij Christian Klien vervangen.

Hoewel Red Bull zeer tevreden was over de prestaties van Klien in dit seizoen, wil het team toch Liuzzi de komende drie races de kans geven om te rijden. Klien zal volgens de berichtgeving van Red Bull een belangrijke rol binnen het team blijven spelen, maar zal niet zoals Liuzzi in de vrijdagtrainingen mogen uitkomen. Per de Grand Prix van San Marino zal Liuzzi de plek van Klien overnemen.

Ondanks dat hij wel enigszins teleurgesteld is, weet Klien dat hij er zich bij neer moet leggen: "Aan dit seizoen beginnend wist ik dat Tonio zijn kans om te racen zou krijgen. Ik heb het gevoel dat ik het goed heb gedaan en was blij met mijn prestaties. Ik kwalificeerde niet lager dan zevende en pakte punten in Australië en Maleisië. Natuurlijk wil ik als coureur racen en ik weet zeker dat ik het moeilijk zal vinden om vanuit de pits toe te kijken. Maar ik heb altijd de redenen begrepen achter deze strategie en ik voel me er goed bij."

Red Bull zal later nog bekend maken wie de rol van derde rijder in de vrijdag-trainingen zal gaan vervullen.