Lyon op oorlogssterkte tegen PSV

Olga (Nuongirl)
Trainer Paul Le Guen van Olympique Lyon kan dinsdagavond tijdens de eerste ontmoeting met PSV in de kwartfinales van de Champions League gewoon over Sidney Govou beschikken. De spits is genezen van een blessure aan zijn achillespees.

Tevens keert Sylvian Wiltord terug in het elftal. De aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Arsenal, miste de laatste competitiewedstrijd van Lyon tegen RC Lens. Met het oog op de wedstrijd tegen de Eindhovenaren kreeg de speler rust voorgeschreven

Govou en Wiltord spelen een grote rol in de successen die de Franse voetbalclub dit seizoen beleeft. Dankzij de beide spitsen mag de kampioen van Frankrijk zich met 27 treffers in acht wedstrijden de productiefste club uit de Champions League noemen.

Trainer Le Guen zegt dat hij het geen probleem vindt dat zijn club de wedstrijd begint als de favoriet. "Dat was in de tweede ronde tegen Werder Bremen ook het geval. Daar hebben we uitstekend mee kunnen leven", daarmee doelend op de indrukwekkende overwinningen van 3-0 en 7-2. "PSV is een goede ploeg met een heel sterk middenveld. Ik heb het idee dat we klaar voor de wedstrijd zijn. Hopelijk laten we dat ook zien."

Lyon is voor eigen publiek moeilijk te verslaan in Europese wedstrijden. De laatste nederlaag dateert van ruim 2,5 jaar geleden. De Fransen verloren toen met 0-2 van Ajax.