Geen wijziging reglementen tot 2008

Roel (jozef444)
Vandaag heeft de World Motor Sport Council (WMSC) in Parijs vergaderd. Hierbij is besloten dat de technische reglementen met betrekking tot de Formule 1 voor seizoenen 2005, 2006 en 2007 niet gaan wijzigen. Alleen als er een voorstel tot verandering unaniem door alle F1 teams wordt gesteund wil het WMSC kijken of deze doorgevoerd kan worden.

Dit betekent dat er onder andere geen limiet op bandenfabrikanten komt. Nu is daar geen limiet aan gesteld, en deze regel blijft dus ook gehandhaafd tot tenminste 2008. De teams zijn uitgenodigd om deze zaken te bespreken op 15 april van dit jaar. In overeenstemming met het Concorde Agreement zal de publicatie hiervan door de FIA niet eerder dan 31 december 2005 plaatsvinden.

Verder is er tijdens deze vergadering besloten om nieuwe internationale anti-doping reglementen aan te nemen. Deze reglementen komen overeen met die van de World Anti-Doping Agency (WADA) Code. Dit betekent dat tegen beslissingen die onder deze regels vallen beroep mag aan worden getekend. Uiteindelijk worden deze allemaal gehoord voor het hof van beroep van de FIA.

Verder komt er een onmiddellijk verbod op het dragen van juwelen door race gebruikers. Onder verboden juwelen vallen onder meer piercings en zware kettingen.